ת"פ
בית משפט השלום אשקלון
|
25813-05-11
08/09/2011
|
בפני השופט:
חיים נחמיאס
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
אבו כף טארק
|
החלטה |
אני רואה בחומרה רבה את אי התייצבותו של הנאשם לדיון היום.
ניתנה לו הזדמנות להגשת חוות דעת הממונה, עם עונש מאסר של 4 חודשים שנגזרו עליו בתיק זה עוד ביום 16/5/2011 ירוצו בעבודות שרות, אלא שהנאשם לא התייצב לדיון היום, לא התייצב בפני הממונה. בהמשך לגזר הדין שניתן בתיק זה ביום 16/5/2011 ובמיוחד לאור דברים שנכתבו שם ביחס לנאשמים בעמ' 4 שורות 1-3, לא מצאתי מקום להורות כי הנאשם ירצה את המאסר בפועל של 4 חודשים שנגזרו עליו בתיק זה בעבודות שרות.
בנסיבות הענין, גזר הדין שניתן בזמנו בנוכחותו עומד על כנו. על הנאשם לרצות 4 חודשי מאסר בפועל כפי שנגזר עליו כאמור.
מאחר וביהמ"ש למעשה בהחלטה זו מסיים הדיון המשפטי בעניינו, לא מצאתי מקום להוציא נגדו צו הבאה למועד נדחה. יחד עם זאת, משטרת ישראל כמובן צריכה לפעול לאיתורו ולמעצרו המיידי של הנאשם, כדי להביאו מידית לשרות בתי הסוהר לריצוי המאסר של 4 חודשים שנגזרו עליו בתיק זה.
בנסיבות הענין ולהסרת כל ספק, הממונה על עבודות השרות פטור מהגשת חוות דעת הנאשם.
המזכירות תשלח עותק החלטה זו לממונה.
ועוד בשולי הדברים ולהסרת כל ספק, אני מורה על סגירת תיק 16702-09-10 שהוגש כנגד הנאשם לבימ"ש זה לפי שהוא זהה לחלוטין לתיק 25813-05-11 אשר נדון בצרוף התיקים נשוא תיק זה ופרוטוקול זה.
הסניגור מתבקש לעשות מאמץ להודיע לנאשם תוכן החלטה זו.
התובעת תדאג להעביר מיידית לגורמים המוסמכים במשטרת ישראל ליישום החלטתי זו.
המזכירות תוציא פקודת מאסר למשך 4 חודשים לחתימתי, כאשר מועד תחילת המאסר יהיה מיום מאסרו של הנאשם כאשר יאותר ויעצר על ידי משטרת ישראל.
זכות ערעור כחוק.
<#4#>
ניתנה והודעה היום ט' אלול תשע"א, 08/09/2011 במעמד הנוכחים.
הוקלד על ידי: איריס בוהדנה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת